Απώθηση Ερπετών

 

Μοίρας Νικόλαος
Μελέτη, Κατασκευή & Συντήρηση Κήπων | Μύκονος


 

Με τον όρο Απώθηση Ερπετών αναφερόμαστε στην απώθηση, την προστασία και την αντιμετώπιση των ερπετών από ένα χώρο με την χρήση οικολογικών απωθητικών σκευασμάτων φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα ερπετά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και ωφέλιμα για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο διότι τρέφονται με επιβλαβή έντομα και τρωκτικά.

Τα ερπετά εμφανίζονται κυρίως στην ύπαιθρο και αλλά και σε ημιαστικό περιβάλλον από τις αρχές Μαρτίου έως τέλη Οκτωβρίου, ενώ τους υπόλοιπους μήνες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Ωστόσο τα περισσότερα ερπετά προκαλούν φόβο και πανικό στους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα διώξουν ή να τα εξοντώσουν από το περιβάλλοντα χώρο τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου είκοσι τρία είδη φιδιών εκ των οποίων μόνο τα επτά είναι δηλητηριώδη - τα πέντε από αυτά ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνών, και θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από τον Νόμο καθώς δεν αποτελούν εχθρούς υγειονομικής σημασίας.

Εάν βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με ένα φίδι αποκλείεται να μας κυνηγήσει ή να μας επιτεθεί. Όταν ένα φίδι αντιληφθεί την παρουσία ανθρώπου προσπαθεί να διαφύγει προς κάθε κατεύθυνση.

Τα φίδια μπορούν να μας επιτεθούν και να μας δαγκώσουν μόνο σε περίπτωση που εγκλωβιστούν και νιώσουν απειλή για τη ζωή τους.